Aldrig tidigare har så många valt Högskolan Väst som förstahandsval som under 2014. Samtidigt redovisar högskolan ett överskott för kalenderåret.

Under 2014 valde rekordmånga sökande Högskolan Västs utbildningar som förstahandsval. På skolan utbildar sig idag närmare 13 000 studenter, en ökning med drygt 800 personer från föregående år. 

Högskolans forskarutbildning växte dessutom så det knakade och noterade fyrtio inskrivna doktorander under året, samtidigt som antalet vetenskapliga publikationer ökade med hela 65 procent jämfört med 2013. 

- De senaste årens ökning av uppdragsverksamheten parat med ett ökande söktryck för högskolans grundutbildningar samt ett fortsatt högt intresse från externa bidragsgivare att finansiera forskningen visar på den viktiga roll som högskolan spelar, säger rektor Kerstin Norén i ett pressmeddelande.

Trollhätteskolans intäkter uppgick till över 500 miljoner kronor under året, vilket innebär att man gick med plus med omkring 34 miljoner. Överskottet kommer att sparas i myndighetskapitalet.

- Det är en medveten strategi för att skapa utrymme för oss att kunna bromsa lite mjukare när grundutbildningsanslaget från regeringen nu sjunker. Samtidigt ger det oss utvecklingsutrymme och möjlighet att lägga resurser på framtida strategiskt viktiga satsningar, säger Norén.