Det första halvåret har bjudit på hög aktivitet på bostadsmarknaden i Trollhättan. Det meddelar Mäklarhuset Trollhättan idag.

Trollhättan blir allt populärare som bostadsort. Folk från hela regionen lockas bland annat av de goda kommunikationerna till Göteborg. Antalet som söker bostäder är stort och flera väljer att gå på ett snabbt köp, så länge läge och bostad är tilltalande.

Under första halvan av året har färre bostäder varit till salu och försäljningar skett avsevärt snabbare än tidigare. Dessutom säljs bostäder allt mer innan första visningsdag, vilket ökar bostadsmarknadens tempo ytterligare. Majoriteten av de som ska köpa bostad har redan innan fört diskussioner med sin bank och fått lånelöfte. Bostadsköpare blir allt mer medvetna om köpprocessen för att höja takten.

Även bostadssäljarna är väl förbereda inför försäljning. Bostaden har piffats till i god tid, mäklare har kontaktats för fotografering och formaliteter har iordningställts. Allt för att vara redo när bostaden går upp för försäljning.

Mäklarhuset Trollhättan skriver i pressmeddelandet att intresset är idag större än utbudet i staden. Utökad projektering och byggnation av attraktiva bostäder öppnar upp möjligheter som kan leda till större inflyttning till kommunen. Det kommande 6 månaderna bör visa på liknande siffror, menar bostadsförmedlingen.