En folkpartist har polisanmält en partikamrat för förtal. Det rapporterar P4 Väst.

En debattartikel i TTELA av Trollhättans nyvalda kommunfullmäktigeledamot för Folkpartiet, Rita Paulsson Svensson, är direkt adresserad till partikamraten Majbritt Elmvik. Nu har Elmvik kontrat med en polisanmälan.

Jag anser att det är förtal, det är ärekränkning. Hon har inte rätt att hänga ut mig i tidningen, inte för något jag inte har gjort, säger Elmvik till P4 Väst.

Tidigare har Rita Paulsson Svensson tagit avstånd från Folkpartiets gruppledare Dan Möllengård. Med på tåget har hon ytterligare tre folkpartister; Anders Castberger, Eva Casteberger och Raul Eriksson. Som följd av avståndstagandet har sju andra partimedlemmar försökt att utesluta Möllengård-motståndarna från partiet.

I debattartikeln, som publicerades i går, kan man läsa att Majbritt Elmvik gjort ett försök att förändra de lokala stadgarna i partiet. Vilket nämnd person nekar till.

- Det är en lögn, säger hon.

Dock räckte det inte med en polisanmälan. Folkpartiets före detta ordförande Christina Nadelius har även anmält Paulsson Svensson för förtal mot Dan Möllengård.