Nyligen har Universitetskanslersämbetet (UKÄ) utvärderat Sveriges kandidatutbildningar i pedagogik. Pedagogikutbildningen på Högskolan Väst bedöms vara av hög kvalitet i alla kategorier.

När UKÄ presenterade sin utvärdering av 57 utbildningar som leder till kandidatexamen i pedagogik, didaktik och utbildningsvetenskap fick Högskolan Väst ett glädjande facit. Den pedagogikutbildning som finns på högskolan i Trollhättan tilldelades nämligen omdömet "Hög Kvalitet" i utvärderingens samtliga examensmål.

- Jag är jätteglad för det positiva beskedet! Det är bekräftelse på att vi arbetar med rätt saker. Vi arbetar systematiskt med att uppfylla examensmålen och utvecklar våra kriterier för bedömning och examination. Det känns bra att det ger resultat, säger Högskolan Västs prefekt på Institutionen för omvårdnad, hälsa och kultur Eva Brink i ett pressmeddelande.

På Högskolan Väst är kandidatexamen i pedagogik en öppen examen. Det innebär att examen kan uppnås genom ett färdigt program eller fritt valda kurser inom ämnet. I dag studerar 150 personer ämnet pedagogik på skolan.

I utvärderingen bedömdes så många som 19 av 57 utbildningar med "Bristande Kvalitet", där det främst är studenternas examensarbeten som ej håller hög vetenskaplig kvalitet nog.