Det har idag framkommit att det finns en övervakningsfilm, som kan ha fångat gärningsmannen i fallet med den brutala våldtäkten i Hjulkvarn för två år sedan. Det rapporterar P4 Väst.

Åklagare Viktoria Karlsson har under dagen begärt en förlängning av åtalstiden till Vänersborgs Tingsrätt. Som skäl anger Karlsson att man i nuläget väntar på analyser från Nationellt Forensiskt Centrum samt en analys- och rörelsejämförelse från en övervakningsfilm som kan ha fångat gärningsmannen på bild. 

TTELA skriver att övervakningsfilmen "visar en person som går bakom målsäganden före övergreppet". Övervakningsfilmen ska, enligt P4 Väst, vara från Kungsgatan i centrala Trollhättan.

Den 27-årige man, som sitter häktad misstänkt för gärningen, kommer att underrättas bevismaterialet under nästa vecka. Vänersborgs Tingsrätt biföll åklagarens ansökan av åtalsförlängning, och 27-åringen omhäktas därmed på nytt.

Det här har hänt

7 november Den 27-åriga mannen grips av Polis.

7 november Mannen anhålls på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt.

8 november Mannen häktas skäligen misstänkt för grov våldtäkt, den lägre misstankegraden.

14 november Mannen omhäktas, denna gång åter igen av den högre misstankegraden.

1 december Mannen omhäktas en andra gång, på sannolika skäl misstänkt.

12 december Mannen omhäktas en tredje gång, då åklagare begär förlängd åtalstid.

23 december Mannen omhäktas en fjärde gång efter att tingsrätt bifallit ansökan om åtalsförlängning.

7 januari Mannen omhäktas på nytt. Det framkommer att det finns en övervakningsfilm som kan ha fångat gärningsmannen på bild. Åtal ska väckas senast den 21 januari.