Trollhättans basketherrar åkte på sin första förlust i år när man otippat förlorade mot bottenlaget Varberg.

Senast lagen drabbades samman slutade det med storseger för TBBK. Helgens hemmamatch blev en betydligt jämnare historia.

Efter en jämn inledande period, där gästande Varberg knep periodsegern med endast två poäng, gjorde hemmalaget en starkare andra period och gick till halvtidsvila med en tiopoängsledning.

I matchens avslutande perioder lade Varberg i ytterligare en växel - något som TBBK inte var förberedda på. Hemmalagets försprång åts snabbt upp och andra halvlek slutade 50-32 till gästerna.

"Vi var otaggade och underskattade dem. De ville vinna matchen mer och vi orkade inte hela vägen."

- Johan Hjelm, lagkapten TBBK

Glädjande var att Trollhättans store målkung Mikael Begger åter var på planen efter en tids frånvaro, dock räckte hans tjugo poäng inte till seger denna kväll. Inte heller en storspelande Johan Hjelm, också han 20 pinnar, kunde ge TBBK de välbehövliga två poängen i jakten på serietoppen.

Nästa match spelas den 22 februari mot Hybris Basket.

73-81 (19-21) (22-10) (14-23) (18-27)

Mikael Begger 20, Johan Hjelm 20, Frank Hakizimana, Martin Gustafsson 10, Brian Fechner 9, Semir Facic 1, (Leonow Grzegorz, Tomasz Ludynia, Blerim Hasani)