Orio AB, tidigare Saab Automobile Parts AB, förvärvar alla NEVS verktyg som använts inom produktionen av reservdelar till Saab.

De reservdelsverktyg, som finns hos leverantörer till NEVS och används för att tillverka reservdelar till Saab-bilar, förvärvas nu av Orio AB.

- Det är ett strategiskt viktig förvärv där vi säkerställer den långsiktiga produktionen av Saab Original reservdelar och försäkrar oss om att vi behåller positionen att vara ensamma om att tillhandahålla det totala sortimentet av originaldelar till Saab-bilar. Saabägare, verkstäder och återförsäljare världen över är nu garanterade att det finns reservdelar för lång tid framöver, säger Orio ABs CEO Jonas Tegström i ett pressmeddelande.

Sammanlagt gäller avtalet 12 500 verktyg som används för reservdelsproduktion till alla existerande modeller av Saab. Företaget får nu fullt ägandeskap över verktygen, efter att endast haft nyttjanderätt tidigare. De berörda verktygen påträffas idag hos leverantörer som redan är en del av produktionen av Saab Originaldelar, och produktionen fortsätter i vanlig ordning då leverantörerna har underrättats om ägarbytet.

Då Orio och NEVS tidigare ingått ett samarbetsavtal gällande distribution och support, kommer NEVS även i fortsättningen att använda verktygen för produktionen av Saab 9-3 och kommande modeller.

- Saab Originaldelar kommer att vara en viktig del av vår affär under många år framöver och det ger oss bättre totalekonomi att äga reservdelsverktygen. Vi ska fortsätta öka vår marknadsandel för Saab Originaldelar och jobbar målmedvetet med att bredda vårt nätverk av verkstäder och andra försäljningskanaler för att nå ut bredare med våra produkter, fortsätter Tegström.