Nästa sommar kan badgäster ta del av ett upprustat Öresjö. Det rapporterar TTELA.

För 20 miljoner kronor ska de kommunala badplatserna kring Öresjö nu rustas upp. Redan i år var det planerat att upprustningens första etapp skulle kunna välkomna badgäster - så blev inte fallet. I stället överklagades bygglov och strandskyddsdispens i flera instanser, skriver tidningen.

Överklaganden grundar sig på en oro över att kräftpesten ska spridas till sjöns flodkräftor som följd av fler bad- och båtgäster. Både Länsstyrelsen samt Mark- och miljödomstolen har avslagit överklagandet, vilket nu innebär att upprustningen kan dra igång.

- Nu går vi igång. Eftersom det har gått ganska lång tid får vi se över om upphandling och tidplan fortfarande håller, säger Tommy Svensson, chef kultur- och fritidsförvaltningen, till TTELA.

Arbetet kommer däremot inte att påbörjas under 2015, då badsäsongen närmar sig med stora kliv. Nästa sommar kan gäster dock njuta av en förbättrad Pheonix-vik, med nya toaletter, ny kiosk, ett utsiktstorn och lättare åtkomst för rullstolsbundna. Den högra stranden, som kallas Lugna Lagunen, blir en plats för småbarnsfamiljen och soldyrkare som söker avslappning. Medan den vänstra stranden, eller Amfistranden, blir den ultimata platsen för strandaktiviteter.