Trollhättans Stad satsar nu på en upprustning av Öresjö.

- Det är fantastiskt roligt att får vara med och utveckla ett sådant här friluftsområde för kommunens invånare och göra det tillgängligt för alla. Det finns många som har fina minnen från badbussarna som gick dit ut förr i tiden och det vore roligt om det kunde bli ett naturligt utflyktsmål igen, kommenterar Andreas Danielsson, projektledare Trollhättans Tomt AB, i ett pressmeddelande.

Området kring sjön rustas upp i tre etapper och först ut är badplatsen Phoenix. Här kommer badgäster redan nästa sommar kunna strosa runt på en strandpromenad i trä, som kommer att anläggas något över markytan mellan sandstranden och gräsytan på området. Dessutom får badplatsen en ny kiosk och handikappanpassade toaletter samt en djupborrad brunn för färskvatten. Arbetet beräknas vara klart under juni 2016.

Etapp 2 omfattar Munkeboviken, och planeras likt första etappen stå klar i juni nästa år. Här byggs en helt ny brygga, likaså en båtramp, lekplats och grillplatser.

Den sista etappen består av en träpromenad mellan just Munkeboviken och Phoenix badplats, för att binda ihop det hela. Arbetet med promenaden förväntas stå färdigt under 2017.