Nu kommer den efterlängtade uppfräschningen av Öresjö. En ny kiosk med handikappanpassade toaletter, en strandpromenad i trä och en ny borrad brunn finns med i planerna för första etappen.

Planerna för Trollhättans favoritbadplats börjar ta form. Första etappen omfattar den stora badplatsen, Phoenix, där arbetet kan komma igång redan i september om allt går som det ska. En amfiformad träpromenad mellan stranden och gräsmattan, en helt ny kiosk med toaletter anpassade för handikappade och en borrad brunn som kan försörja törstiga badare med färskt vatten är planerna för den första etappen som beräknas bli färdig i maj nästa år.

- Äntligen får vi utveckla det här området och göra Öresjö mer tillgängligt. Vi har ju haft en del nödlösningar med kiosk och toaletter, men nu vill vi verkligen göra en rejäl satsning. Jag tror att det blir jättebra och att det tas emot positivt av trollhätteborna, säger Carina Lorentzon (S) ordförande i Kultur- och fritidsnämnden på Trollhättans Tomt AB:s hemsida.

Etapp två omfattar båtområdet söder om Amfistranden, där kommer det att satsas på båtliv, grillplatser och en handikappanpassad strand. I etapp tre kommer en lång träbrygga att binda ihop de båda andra etapperna. Hela projektet beräknas vara klart under 2017.

Bilderna är från när Trollhättan.com besökte Öresjöbadplats i Maj 2014.