När kommunen föreslog en beachvolleybollplan på Kanaltorget vällde protester in från inte minst boende i området. Nu meddelas att en omplacering kan bli aktuell.

I sommar var det planerat att en plan för beachvolleyboll skulle dyka upp på Kanaltorget för en två månaders testperiod. Nu ser det ut som att så inte blir fallet, då boende vid torget protesterat mot förslaget.

- Vi har tag till oss av synpunkter vi fått från framförallt närboende, säger Paul Åkerlund, ordförande kommunstyrelsen, och Peter Andersson, ordförande Byggnads- och trafiknämnden i ett pressmeddelande.

Kommunen kommer nu med förslaget att omplacera beachvolleybollplanen till området mellan Arena Älvhögsborgs badanläggning och kanalen. Något som ska tas upp av Byggnads- och trafiknämnden under kommande vecka. I samband med förslaget om en beachvolleybollplan framställs förslag om ytterligare försköning av Kanaltorget. Bland annat fler sittplatser samt renovering av boulebanan.

- Med den nya placeringen av beachvolleyplanen så har vi kvar närheten till kanalen och dessutom kommer det vara öppet för "spontanspel". När vi också satsar på ytterligare utsmyckning av Kanaltorget så hoppas vi att torget också blir en mötesplats i större utsträckning än tidigare.

Sammanlagt beräknas investeringen uppgå till en miljon kronor, vilket även inkluderar ett mötestorg vid Hamnkontoret samt renovering av Kanaltorgets mosaiktrappa. Går allt enligt plan kan satsningen vara genomförd redan i maj-juni månad.