Det blir ett stjärnspäckat Allianslopp i år. Startfältet rymmer både flerfaldiga segrare av Vasaloppet och medaljörer från OS.

I augusti är det dags för Nordens största tävling för rullskidor, Alliansloppet. Loppet körs i klassisk stil och sträcker sig 48 kilometer genom Trollhättans stad och natur.

Årets upplaga bjuder minst sagt på ett stjärnspäckat startfält med hela tio Vasaloppsvinnare.

- Det har blivit en produkt, ett givet inslag för långloppseliten. Åker man Vasaloppet, så åker man också Alliansloppet, säger upphovsmannen Markus Larsson, på Alliansloppets hemsida.

Det tio vinnarna av Vasaloppet som deltar i racet är Anders Aukland, Jörgen Aukland, Jörgen Brink, Jon-Kristian Dahl, Oskar Svärd, Daniel Tynell, Susanne Nyström, Vibeke Skofterud, Sandra Hansson och Laila Kveli.

- Det är fantastiskt roligt, men också resultatet av ett målmedvetet arbete från organisationens sida, säger Markus Larsson.

De senaste tillskotten till tävlingen är inte heller att leka med. OS-medaljören från Sotji Daniel Richardsson samt landslagsveteranen och OS-medaljören Anders Södergren hittas på startlistan.

Alliansloppet 48 km, går av stapeln lördag 23 augusti.