I går blev det klart att Trollhättan under följande mandatperiod styrs tillsammans av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Det rapporterar Trollhättans Stad.

Socialdemokraterna med 27 mandat, Miljöpartiet med 4 och Vänsterpartiet med 4 ger totalt 35 platser i kommunfullmäktige. Under gårdagen kom partierna överens om hur de närmsta fyra åren ska se ut.

- Vi är mycket nöjda över att kunna bilda en stark majoritet som betyder att Trollhättan även i fortsättningen kan visa handlingskraft och ta långsiktiga beslut, säger Paul Åkerlund och Monica Hansson, socialdemokratiska kommunalråd, i ett pressmeddelande. 

Det har kommit överens om att antalet kommunalråd utökas med en tjänst på 80 procent, som Miljöpartiet och Vänsterpartiet kommer att dela på. De två partierna får även rollen som första vice ordförande i fyra nämnder - Miljöpartiet i Arbetsmarknads- och socialnämnden samt Byggnads- och trafiknämnden och Vänsterpartiet i Utbildningsnämnden samt Kultur- och fritidsnämnden.

- För vår del känns det viktigt att bidra till att bilda en stark majoritet som tar ansvar för Trollhättan. Samtidigt som vi får möjlighet att vara med och påverka i högre grad än tidigare, säger Vänsterpartiets gruppledare Fahimeh Nordborg i pressmeddelandet.