De tre förslagen till stadens nya Drottningtorg inspireras av skogen och älven, flexibilitet och grönska samt industrin.

Om dryga två månader presenteras de tre förslag till Trollhättans nya Drottningtorg som arkitekterna hos Temagruppen nu arbetar med. Varje förslag tar sin egen riktning, men samtliga omfattar de sex funktionerna grönska, vatten, flexibilitet, lek, torghandel och anpassningsbar byggnad som fastställts av kommunledningen.

Det första förslaget "Skogen, älven, kraften: livet" ska symbolisera Trollhättans identitet som en knutpunkt mellan Vänern och havet. Utformningen av torget ska knyta an till omgivningarna, historien och trollhätteborna med inbjudande mötesplatser, en intressant gestaltning och aktiviteter. Målet är att skapa ett inspirerande vardagsrum för invånarna i staden, en plats för umgänge.

Förslag nummer två "Det gröna torget - grönska & flexibilitet" inspireras av naturen kring staden. Här vill arkitekterna skapa en grönskande oas på ett modernt torg med lek, planteringar och konstnärliga utsmyckningar som lockar till upplevelser i centrum.

"Framtidens torg" är Temagruppens tredje förslag. Här kommer inspirationen från Göta Älv och den starka industrihistorian som flödar i staden. Målet är att skapa ett spännande och flexibelt Drottningtorg som välkomnar, engagerar och involverar.

Efter att de tre förslagen är helt färdiga i slutet av mars månad kommer de att ställas ut för allmänheten att beskåda. Under april och maj kommer trollhätteborna få säga sitt vid utställningen som ställs upp i Odenhuset.