Högskolan Väst startar en ny utbildning tillsammans med Högskolan i Skövde och Göteborgs Universitet.

Som följd av att behovet av diabetessjuksköterskor växer sig allt större startas nu ett magisterprogram inom diabetesvård upp på Högskolan Väst. 

- Diabetes är ett tillstånd som ökar och som innefattar flera olika typer vilket ställer krav på hög kunskapsnivå hos hälso- och sjukvårdspersonal. I ett sådant läge är det viktigt att vår högskola möter vårdverksamheternas behov av specialistkompetens, kommenterar Eva Brink, prefekt Institutionen för hälsovetenskap vid Högskolan Väst, i ett pressmeddelande.

Med start hösten 2016 kan legitimerade sjuksköterskor ta en magisterexamen inom diabetesvård, vilket blir en ny inriktning för specialistsjuksköterskeprogrammet. Magisterprogrammet, som omfattar 60 högskolepoäng, kommer att ske på halvfart och är alltså även möjlig att läsa vid Högskolan i Skövde och Göteborgs Universitet. Studenten kommer att antas till ett av lärosätena, men får undervisning på samtliga orter.

- Det är positivt för Högskolan Väst med ett aktivt samarbete med andra lärosäten kring utbildning, säger Brink.

Inledningsvis kommer tio studenter att antas vid respektive lärosäte. Kurser inom vetenskaplig metod och examensarbetet kommer att ske vid det lärosäte där studenten är antagen, medan ämnesspecifika kurser ges på någon av de tre orterna.