Just nu pågår bygge av nya bostäder i Hälltorps Gård. När förskolorna i Strömslund och inom kort Källsstorp är fyllda till max blir det trångt på skolorna i området. Därmed läggs planer fram för en ny förskola i Hälltorp. Det skriver TTELA.

Inom två år blir det svårt att finna en förskoleplats i Strömslund och Källstorp så som det ser ut idag. Utbildningsförvaltningen fick med det uppdraget att undersöka möjligheterna av en förskola i Hälltorps Gård. Resultatet blev att en förskola inte är allt som behövs - även en skola är aktuellt.

Förslaget omfattar ett tvåvåningshus med förskola, förskoleklass, årskurs 1-3 samt fritids. På skolan planeras 120 till 130 barn få plats. Skolbyggnaden kan komma att uppförs med miljöklassning för att generera lägre energikostnader. Skolan kommer även att behöva ett eget kök, då Centralköket är uppe i maximal kapacitet i nuläget. 

Nu återstår att utbildningsnämnden ska godkänna förvaltningens studie, likaså kommunstyrelsen, för att Trollhättans nya skola ska bli verklighet.