Just nu pågår planeringen för fullt inför byggstarten av vad som skall komma att bli en helt ny samlingsplats vid Innovatum.

Trollhättans stad meddelade idag att Trollhättans Tomt, Kultur och Fritid och Stadsbyggnadsförvaltningen kommer att piffa upp torget utanför Nova Restaurang vid Innovatum. Där planerar man nu att bygga en helt ny samlingsplats.

Inom kort kommer arbetet att påbörjas och den nya samlingsplatsen kommer bestå av en stor trappa i färgstarka linjer. På området finns redan en bra torgyta och nu vill man förbättra förutsättningarna att samlas och umgås kring den mest naturliga samlingsplatsen på Innovatum.

-Man får mer utrymme till att umgås, mötas, fika eller bara få en stund för sig själv. Berättar Anders Torslid, VD för Trollhättans Tomt.

På Innovatumområdet finns bland annat N3 som är en mötesplats för ung kultur där ungdomar har möjlighet att ägna sig åt musik, sång och dans. Flera entreprenörer är också verksamma i området och tanken är att trappan ska knyta samman ytan på ett effektfullt sätt. 

Bildkälla: MARELD landskapsarkitekter