Fouriertransform investerar nu i Trollhätteföretaget TechROi Fuel System, som utvecklar bränsletankar för fordonsindustrin.

Den nya ägaren kommer stå på 30 procent, medan huvudägaren TechRoi har en ägarandel om 45 procent. 

- TechROi Fuel Systems är ännu ett exempel på dåvarande Saab Automobiles djupa systemkompetens, där stora delar av personalen har sina rötter, säger Per Nordberg, VD Fouriertransform, i ett pressmeddelande.

- Som en långsiktig och finansiellt stark ägare kan vi aktivt stödja TechROi Fuel Systems expansion och positionering som en stabil leverantör med direktleveranser till ledande fordonstillverkare globalt.

Företaget planerar nu att investera i en ökad organisation för projektleverans samt stärka upp nyckelpositioner inom produktion och inköp.

- Vi är mycket glada över att ha fått Fouriertransform som ny partner i detta läge. En stabil ägare med ett långsiktigt perspektiv och industriell kompetens kommer att ge TechROi Fuel Systems goda möjligheter för bolagets expansion. Att kunna utbytta den stora marknadspotentialen kräver riskkapital, något som Fouriertransform och andra investerare nu tillför, kommenterar TechROI:s VD Tommy Christensen.

- Vår vision är att vara en strategisk bränsletankspartner till fordonsindustrin, speciellt för hybridfordon och för bilmodeller med lägre volym.