I veckan skickar Trollhättans Stad ut en medborgarundersökning till 1 200 av kommunens invånare. Undersökningen ska ge svar på hur den kommunala servicen och stadens attraktionskraft uppfattas.

Det är Statistiska Centralbyrån som är ansvariga för medborgarundersökningen, som blir den femte i raden. Med undersökningen har man som målsättning att i framtiden förbättra och förändra inom kommungränsen.

- Undersökningen ger oss en bra bild över hur vår verksamhet och kommunen Trollhättan uppfattas av våra invånare. Med undersökningen som bas kan vi sedan utveckla och förbättra vår verksamhet, säger Trollhättan Stads kvalitetschef Ann-Christine Apelman i ett pressmeddelande. 

Undersökningen kommer att behandla tre huvudområden; Trollhättan och regionen som plats att bo och leva på, Trollhättans Stads verksamhets samt Inflytande. Samtidigt skickas en liknande undersökning ut till ytterligare kommuner runt om i Sverige.

- Det betyder att vi kan jämföra nöjdheten hos våra invånare med andra kommuner, vilket också är mycket intressant, säger Göran Carlsson som har hand om statistik hos Trollhättans Stad i pressmeddelandet.