För att inte halka efter topplagen och strecket alldeles för mycket var det vinst som krävdes för Trollhättans HC Goblins i helgens bortamöte. Och vinst blev det. Goblins kunde besegra Töreboda med 2-5 efter en match fylld av utvisningar.

Nästan lika många utvisningsminuter som matchminuter lyckades Töreboda samla på sig i helgens match. Totalt blev det 53 minuter i båset för hemmalaget som återfinns i nedre delen av tabellen. Det tog Goblins till vara på, då laget gjorde tre av fem mål i powerplay.

0-1 kom i den tionde spelminuten, efter att en Töreboda-spelare fått åka till utvisningsbåset, när Mattias Lundgren nätade. I början av andra kvitterade hemmalaget (1-1), men Trollhättan såg snabbt till att ta tillbaka ledningen (1-2) när Lundgren var framme ännu en gång. Innan periodslut hann Goblins med att utöka sin ledning genom den vane målskytten Jonas Lönn - ett mål som också kom i powerplay (1-3).

Efter närmare halva tredje perioden passerat, ådrog sig Törebodas Rasmus Hideborg en utvisning för vårdslöst spel, och fick lämna hallen. Strax därefter utvisades ytterligare en spelare från hemmalaget och Goblins kunde enkelt öka på ledningen till 1-4 i ett tvåmanna-överläge. Hemmalaget reducerade till 2-4 innan Trollhättan tryckte in 2-5 och skrev slutresultatet.

Trollhättans HC ligger för nuvarande på sjätte plats i tabellen med 23 inspelade poäng. Nästa match spelas mot Ulricehamns IF den 19 november.