Tågtrafiken mellan Göteborg och Trollhättan samt busstrafiken i Trollhättan kommer nästa år att utökas vardagar, helger och kvällar.

Det kommer bli fler avgångar mellan Trollhättan och Göteborg för att erbjuda bättre möjligheter för arbetspendlare samt för tågbyten under 2016. 

- Efter de stora satsningar på kollektivtrafiken som gjordes 2013, då resandet ökade med 8 procent, är det roligt att kunna fortsätta ta steg i utvecklingen mot ett fördubblat resande fram till år 2025. Då krävs att vi använder våra resurser så smart som möjligt, och är lyhörda för kundernas önskemål, säger Lars Holmin, Västtrafiks styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Bland annat får två hårt belastade avgångar tillskott av ytterligare tågvagnar. Helgtrafiken utökas med en avgång varje timme under lördagar samt fram till klockan tio på söndagar. Dessutom har Västtåg valt att sätta in två avgångar mellan orterna efter midnatt på helger, något som länge efterfrågats av resenärer.

Västtåg mellan Uddevalla-Göteborg, med stopp i Trollhättan, kommer få en justering av tid på morgonen. Tåg 113 kommer från och med december avgå tidigare från Uddevalla, med stopp i Trollhättan klockan 06:37. Möjligheten att resa med kontoladdning på tåget kommer samtidigt att försvinna.

Även busstrafiken i Trollhättan får ett större utbud. Bland annat får Linje 61 mellan Trollhättan och NÄL fler avgångar som passar med tågtrafiken till resecentrum. Även lördagstrafiken på Linje 642 mellan Trollhättan och Sollebrunn utökas och Linje 712 till Dals Rostock och Brålanda får fler avgångar.

Förändringar tågtrafik - utökad tabell

Kl. 00:00 Göteborg-Vänersborg (helårstidtabell)

Kl. 04:39 Vänersborg-Göteborg (vintertidtabell)

Kl. 05:39 Vänersborg-Göteborg (sommartidtabell)

Kl. 01:00 Göteborg-Vänersborg (helger - helårstidtabell)

Kl. 01:09 Vänersborg-Göteborg (helger - helårstidtabell)

Samt avgångar varje timme lördagar till och med söndag kl. 22:00

Kl. 06:37 Trollhättan-Göteborg (ingen kontoladdning)