I kväll ger sig Gripen in i sin sista kvalspelsmatch. Ljusdals BK, som står för motståndet, behöver en vinst för att säkra ännu en säsong i Elitserien. Gripen behöver hålla nere siffrorna.

GripenTrollhättan BK har en tillfredsställande position inför kvällens kvalmöte. Laget säkrar avancemang till bandyns finrum genom att endast hålla nere siffrorna mot ett mer pressat Ljusdal. Ska Gripen förlora sin plats i Elitserien kommande säsong krävs förlust med nio mål, samtidigt som Sirius går segrande ur mötet mot Falun med sjutton bollar. Trollhättelaget och Falun behöver falla ihop ordentligt om ett sådant scenario ska utspela sig.

Senast lagen möttes slutade det med 4-0 vinst för Gripen. Trollhättelaget kommer med en decimerad uppställning då både Mattias Jansson och Victor Karlsson tvingas stå över på grund av skador. I hemmalaget Ljusdal är truppen hel utöver reservmålvakten Jimmy Svensson.

Gripens Tony Eklind toppar kvalgruppens poängliga med 11 mål och 4 assist, följt av Johan Grahn på 10 fullträffar. Ljusdals målfarligaste spelare i kvalet, likt Elitseriens grundserie, är Kalle Mårtensson med 7 mål.

- De ska göra det bra om de åker till IP (Idrottsparken) och håller nollan. Det kommer bli annat nu. Jag har full respekt för Gripen, de har gjort det otroligt bra, men vi kommer vara ganska laddade att gå framåt, säger Ljusdals Mårtensson till Bandypuls.se.

Matchen sänds direkt via Bandypuls.se med start 18:50 i dag den 10 mars, samt i GripBar som öppnar 18:00.