I morgon invigs ett nytt elljusspår vid Skidstugan i Strömslund. Det meddelar Trollhättans Stad.

Två miljoner kronor har Trollhättans Stad satsat med målsättning att skapa bättre förutsättningar för kommunens motionärer och friluftsintresserade. I morgon, torsdag, invigs ett nytt elljusspår vid Skidstugan och ny belysning vid spåret i Sandhem.

- Vi har investerat i ny och bättre belysning vid Skidstugan samt i anslutning till spåret i Sandhem. Två mycket populära områden som nyttjas av många Trollhättebor, säger Kultur- och fritidsförvaltningens anläggningsansvarige Dan-Eric Bohm i ett pressmeddelande.

Totalt har 80 stolpar bytts ut längs med det 2,5 kilometer långa elljusspåret i Strömslund. Kvicksilverlamporna har nu ersatts med ledbelysning och kablar har grävts ned i marken. Även området kring Skidstugan har fått ny belysning och spårets underlag har förbättrats med flera hundra ton grus.

- Den nya belysningen är energisnålare samt också ställbar. Vi kan justera varje armatur mellan 15-51 watt. De tidigare lamporna hade 125 watt hela tiden, säger Dan-Eric Bohm.

Som tidigare nämnt har även Sandhemsspåret fått ny belysning. Bland annat har nya anslutningar till spåret från närliggande bostadsområden fått belysning.

- De tre kilometer långa Sandhemsspåret är mycket populärt bland motionärer. Nu har vi ökat tillgängligheten genom att även belysa en anslutning till Halvorstorp, fortsätter Bohm.

Invigningen av den nya belysningen vid Skidstugan äger rum torsdagen den 20 november klockan 18:00. På plats är Kultur- och fritidsnämndens ordförande Carina Lorentzon för att klippa bandet och strax därefter beger sig TSOK ut i spåret.