Trollhätteborna är mer nöjda med den kommunala verksamheten och staden i sig än den genomsnittliga kommunmedborgaren.

I en av Statistiska Centralbyrån genomförd undersökning kommer det fram att Trollhättans invånare är nöjdare än genomsnittet i landet. I alla fall när det kommer till den kommunala verksamheten, platsen man bor på och möjligheten att påverka kommunala beslut.

- Ett bra betyg på vår verksamhet, vi har dessutom höjt oss jämfört med förra undersökningen som gjordes för två år sedan, säger Trollhättans Stads kvalitetschef Ann-Christin Apelman i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.

Totalt har 1 200 personer i Trollhättan ställts frågor om hur man upplever sin kommun, 540 personer valde att svara och resultatet blev bättre än riksgenomsnittet.

Mest nöjda anser sig Trollhätteborna vara över möjligheten till utbildning, fritid, kommersiellt utbud och kommunikationer i kommunen. Däremot är man inte i lika stor grad nöjd med bostadsutbudet och arbetstillfällen. Invånarna är även nöjda med den kommunala verksamheten som bedrivs, där vatten & avlopp, räddningstjänsten, kultur, renhållning samt sophämtning toppar listan. Dessutom är Trollhätteborna nöjda med den möjlighet till påverkan som ges.