NEVS planerade huvudägare väntar på att få tillgång till varumärket SAAB innan bolaget går med på att finansiera Trollhättetillverkarens rekonstruktion. Det rapporterar P4 Väst.

I slutet av december förra året skulle NEVS planerade huvudägare lämnat besked om bolaget kommer att finansiera biltillverkaren från Trollhättan under rekonstruktionen. Beskedet kom dock aldrig och än idag har inget beslut fattats.

- Nej, det beslutet är inte tagit. Först ska de vara klara med varumärkesavtalet och det är inte klart än. Så det är den pusselbiten vi väntar på, säger Nevs VD Mattias Bergman till P4 Väst.

I nuläget rör sig varumärkesförhandlingarna framåt, berättar biltillverkarens VD.

- Det pågår en dialog, så vi har förtröstan på att hitta en lösning. Saab AB ska godkänna den nya ägaren och de nya villkoren.

När och om affären går i hamn är idag oklart. Därmed är det troligt att NEVS begär rekonstruktionsförlängning än en gång, då rekonstruktionen når sitt slut i mars månad.

- Vi kommer med stor sannolikhet behöva ha en förlängning. Även om vi är klara med förhandlingarna under den här perioden, så handlar det också om att komma ur rekonstruktionen, säger Bergman.