Nevs har tecknat ett avtal gällande leverans av 150 000 elbilar - till ett värde av 100 miljarder kronor.

På torsdagen meddelar Nevs att ett strategiskt samarbetsavtal har tecknats med det kinesiska företaget Panda New Energy Co Ltd för leverans av 150 000 elbilar fram till år 2020. Avtalet ska dessutom omfatta leverans av ytterligare 100 000 elfordon från företag närstående Nevs.

- Det här är ett strategiskt samarbete för Nevs inte bara när det gäller antalet fordon, utan är också ett viktigt steg i att implementera vår vision och vår nya affärsplan. Vi vill erbjuda våra kunder både hållbara produkter och hållbara mobilitetslösningar, säger Nevs vice ordförande Stefan Tilk i ett pressmeddelande.

Den nya samarbetspartnern Panda New Energy specialiserar sig på leasing av miljöfordon för olika varianter av mobilitetslösningar, och har som mål att bli världsledande inom leasing av miljöbilar.

- Vi är mycket glada för samarbetet med Nevs, som bygger på ett arv av framgångsrika innovationer och som har kapacitet att möta vår efterfrågan. Som delaktiga i den framväxande marknaden för miljöfordon är vi tacksamma att få bli en partner till Nevs, som delar vårt engagemang för miljön, kommenterar Chao Ma, ordförande Panda New Energy.