Nevs meddelar på måndagsmorgonen att företaget träffat en överenskommelse om ett långsiktigt samarbete.

Överenskommelsen gäller ett långsiktigt och strategiskt samarbete med den kinesiska fordonstillverkaren Dongfeng Motor och berör fordonsutveckling, inköp och distribution. Målsättningen med den nya samarbetsavtalet är att uppnå gemensamma globala industriella synergier.

De två parterna har arbetat tillsammans sedan juli i år, då Dongfeng fått hjälp av Nevs att utveckla komplettbils-projekt med syfte att öka den kinesiska tillverkarens tekniska förmåga samt att förbättra Nevs egna kapacitet för utveckling av fordon. Tillverkarna har nu ingått en överenskommelse om utökat samarbete som även kommer att omfatta inköp och global distribution.

Avtalet säger att Dongfeng ska stödja Nevs rörande uppbyggnaden av produktion, forskning och utveckling av elfordon i den kinesiska staden Tianjin. Dessutom ska företaget bidra till uppbyggnaden av Nevs distributionskanaler i Kina med sitt kontaktnät av återförsäljare.

Nevs kommer i sin tur att stödja Dongfeng i utvecklingen av deras närvaro på den europeiska och nordamerikanska marknaden, samt få det kinesiska företagets varumärken att uppnå rådande krav och regleringar.

- Dongfeng är en av de ledande fordonskoncernerna i världen. Genom vårt samarbete med dem kommer Nevs att nå  industriella synergier, kunna dela utvecklingskostnader, öka leverantörsbasen och öka den totala konkurrenskraften för våra egna framtida produkter. Det här samarbetet är ett viktigt steg för Nevs att bli en framträdande tillverkare av elfordon, kommenterar Nevs VD Mattias Bergman i ett pressmeddelande.