Än har inget borgenärsföretag yttrat sig emot fortsatt rekonstruktion för Nevs. Det skriver TTELA.

Dryga tio borgenärsföretag har sagt sitt om Nevs och en förlängd rekonstruktion. I nuläget yrkar de flesta på en förlängning, enligt TTELA. Ett av de berörda företagen, vars uttalande diariefördes i måndags, understryker samtidigt att ett krav för rekonstruktionsförlängning är att skulderna inte skrivs ned.

Ett utländskt borgenärsföretag meddelar att man ser positivt på en fortsatt rekonstruktion, och uppger motivet vara att fordonstillverkaren Mahindra & Mahindra kommer gå in som huvudägare, med hänvisning till ett officiellt uttalande den 1 december i år. "Detta visar att en överenskommelse och ett signerat kontrakt är nästan klart", skriver företaget.

Enligt uppgift till TTELA har det även varit Mahindra & Mahindra som varit aktuella som majoritetsägare för Nevs under en längre period. Att så skulle vara fallet är dock ej officiellt bekräftat av Saab-tillverkaren eller den indiska fordonstillverkaren.

Även ett yttrande av Skatteverket har gjorts, där myndighetens representant i Nevs borgenärskommitté säger att "på så vis har ytterligare sekretessbelagd information erhållits jämfört med vad som framgår av ansökan", och protesterar därmed ej mot en förlängd rekonstruktion. "I stort fortskrider rekonstruktionen enligt planen även om viss modifiering skett under hand i enlighet med vad som framgår av ansökan" (Nevs förlängningsansökan).

I dag, tisdag, är sista dagen för borgenärsföretagen att yttra sig gällande Nevs ansökan om förlängning, skriver TTELA. Ett beslut om förlängning kan komma att stå klart under veckan.