Nevs är i full sjå med att lösa sin ekonomiska kris. Just nu förhandlar företaget med fler fordonstillverkare än endast de två som tidigare uppgetts. Det avslöjar P4 Väst.

Det har tidigare framkommit att biltillverkaren i Trollhättan förhandlar med två fordonstillverkare, enligt uppgift indiska Mahindra samt kinesiska Dongfeng. Nu rapporterar P4 Väst om pågående förhandlingar med ytterligare företag, i ett försök att vända på skutan.

- Ja, vi tittar även på andra alternativ. Vi har kontakter med andra intressenter, bekräftar Nevs kommunikationschef Mikael Östlund till P4 Väst.

De två asiatiska fordonstillverkarna, med vilka förhandlingar har pågått under en längre tid, menar dock Mikael Östlund är Nevs högst prioriterade. Andra förhandlingar som pågår är något av en plan B.

- Ja, vi tittar på andra lösningar också. Konstigt vore annat. Men vårt huvudspår är de här två fordonstillverkarna, säger han till P4 Väst.

Mer information gällande nuvarande situation läggs fram under onsdag nästa vecka, då företaget även ska presentera en rekonstruktionsplan.

- Vi kommer att presentera mer den 8:e oktober, berättar Mikael Östlund.