På fredag bjuder Trollhättans Stad in till en heldag i centrum där man uppmärksammar den Nationella Trafikantveckan. Målsättningen är att få invånarnas syn på bilen och dess plats i staden.

- Vi vill gärna lyssna på vad trollhätteborna har att säga om parkering i centrum och i attraktiva miljöer, säger Trollhättans Stads gatu- och parkchef Elisabeth Linderoth i ett pressmeddelande.

Tre parkeringsytor längs med Föreningsgatan i centrala Trollhättan kommer i slutet av veckan att förvandlas till mötesplatser. På plats är personal från Trollhättans Stad som bjuder in till diskussion om bilen och parkering i staden. Dagen bjuder även på aktiviteter, cykelservice, musikunderhållning och fika för besökarna.

- Vi vill väcka frågor kring bilens plats i centrum och tycker att Trafikantveckan är ett bra tillfälle att få till en dialog med trollhättebor och besökare. Vår nyligen antagna översiktsplan har flera strategier, bland annat att skapa trevligare gaturum, utveckla älvkantens personal och öka andelen resor med alternativa transportmedel till bilen, fortsätter Elisabeth Linderoth.


Mötesplatser

Föreningsgatan/Kungsgatan

Föreningsgatan/Storgatan

Föreningsgatan/Strandgatan