I sommar bjuds det på en härlig mix med musik i Trollhättans konsthall. Musikeftermiddagarna kommer att äga rum på söndagarna och kommer bland annat att bjuda på folkmusik, solosång och visor i ljuvliga toner.

I söndags drog det första framträdandet i konsthallen igång. Den första musikeftermiddagen uppträdde live-bandet Groupa som är kända för sin folkmusik med unik blandning. Nu väntas ytterligare fem tillfällen där en bred blandning med olika artistframträdanden står i fokus. Besökare som befinner sig i konsthallen på söndagseftermiddagarna kommer att få lyssna till olika musikstilar från en rad blandade artister. Nedan följer en lista över artisternas framträdanden, fri entré!

13/7 - 15:30 - Flocken är namnet på gruppen som skapat egenskrivna och traditionella låtar sedan starten 2011. Inspirationen till musiken hämtas från dansmusiken i balkanländerna, men även i svenska sånger och från djurriket. Gruppen består av fem färgstarka medlemmar som med en bred blandning av musikaliska erfarenheter har skapat ett unikt sound.

27/7 - 15:30 - Sofie Livebrandt är en artist med lång erfarenhet. Sedan nio års ålder har Sofie ägnat sig åt musiken, spelat piano och skapat sina egna låtar. De senaste åren har Sofie varit musiker och låtskrivare åt Sofia Karlsson som hon även gjorde ett framträdande med på Hebeteatern i Trollhättan. Hennes unika sound framförs i vackra melodier med visa ord och Americana-inspiration.

3/8 - 15:30 - Simonoanci framför en blandning av finstämda låtar som dels är kända sedan tidigare men även en del okända låtar. Några av sångerna som framförs är Gärdestad-sånger och där har besökare chansen att lyssna till flera kända låtar. Detta framförs i en härlig musikalisk mix med både talande och sjungande duetter. Gruppmedlemmarna består av Simon Ljungman, sång, gitarr och munspel samt Anci Hjulström, sång, viola, gitarr och munspel.

10/8 - 15:30 - Lucas Stark är en visartist med bred erfarenhet inom musiken. Han kör sina egna låtar med inslag av humor och en speciell tolkning. Sedan tio år tillbaka har artisten turnerat med sina visor och han är uppskattad av publiken. Lucas har belönats med flertal stipendier och 2009 blev han invald som ledamot av den Svenska Visakademien.

Ett av gruppen Flockens tidigare framträdanden på Backafestivalen 2013

Sofie Livebrants tidigare framträdande live med en akustisk låt

Lucas Starks framträdande från 2009 tillsammans med Bruksorkestern i Nyhetsmorgon på tv4