Åtal har nu väckts mot den 27-åring som misstänks för den grova våldtäkten i Hjulkvarn 2012. Det rapporterar P4 Väst och TTELA.

Åklagare Viktoria Karlsson har idag väckt åtal mot den man som sedan november förra året suttit häktad misstänkt för den brutala våldtäkten natten mellan den 3-4 november 2012. Åklagare och tingsrätt räknar med en tre dagar lång rättegång.

- Jag bedömer att det finns tillräckliga skäl för åtal. Brottet bedöms som grovt eftersom våldet och hotet varit mycket allvarligt och mannen visat särskild hänsynslöshet och råhet, säger åklagare Viktoria Karlsson i ett pressmeddelande.

Enligt TTELA står det beskrivet i åtalet hur 27-åringen misstänks "hotat döda, strypa och slå käkbenet av sitt offer om denne inte var tyst vid gärningen". Det ska i bevisningen bland annat finnas en övervakningsfilm från närliggande Kungsportens Trafikskola, samt så är flera vittnen kallade till den kommande förhandlingen, som ska återge vad den misstänkte 27-åringen själv sagt om händelsen.

Mannen, som nekar till brottet, ska bland annat ha nämnt att han var ute i Trollhättan under aktuell kväll och natt, samt att han har passerat brottsplatsen. Dessutom ska 27-åringen själv ha berättat söndagen den 4 november 2012, om våldtäktsmannens tillvägagångssätt, skadorna offret ådragit sig samt vad offret sagt vid gärningen.

Lokala TTELA publicerade först på söndag kväll att ett grovt våldsbrott ägt rum under den gångna natten. Att det gällde en våldtäkt offentliggjordes inte förrän den 7 november, tre dagar efter händelsen. Hur media hanterade ärendet är en del av bevisningen.

- Min klient förnekar den här våldtäkten och jag är lite förvånad över att man på det här materialet går in och åtalar. Det finns ingen teknisk bevisning, det finns inga vittnesmål och det är lite märkliga uppgifter som åklagaren helt och hållet bygger sitt åtal på, säger 27-åringens advokat Sverker Mattsson till P4 Väst.

- Han har suttit så länge (häktad) och man har inte fått fram ett skvatt i princip. Allt det här materialet fanns i princip vid första häktningsförhandlingen, säger Mattsson.