Det tillåtna underskottet om 90 miljoner kronor har sedan länge passerats, då NU-sjukvården i år går bakåt med 135 miljoner. En och annan ljusglimt finns dock att skymta. Det rapporterar TTELA.

Nästa år blir en skattehöjning om 60 öre verklighet för Trollhättans kommun - skattepengar som bland annat ska tilldelas sjukvården. I och med att ytterligare medel tillkommer kan Carina Åström, styrelseordförande i NU-sjukvården, se en positiv utveckling det negativa resultatet till trots. 

- Skattehöjningen innebär ett antal hundra miljoner extra för hälso- och sjukvården. Men exakt hur de nya pengarna kommer att fördelas, det vet vi inte än, säger hon till TTELA.

Nästa år tilldelas NU-sjukvården preliminärt 3,7 miljarder kronor. En siffra som inte är i närheten av vad som behövs, då både antalet patienter blir fler och nya och betydligt dyrare läkemedel behöver köpas in.

- Antalet patienter som ska vårdas baseras på 2014 års vårdöverenskommelse. Men verkligheten är den att vi har fler sjukhusbesök än vad vi har betalt för, fortsätter Åström.