Fredagen den 23e maj får Scandic Swania besök av företaget Milook som arrangerar en tjejkväll. Det är första gången som Milook besöker Swania och med deras slogan ”Love yourself and be proud of your body” hoppas företaget kunna stärka kvinnors glädje och självkänsla.

Milook är ett livsstilskoncept som startade i augusti 2012. Företaget drivs av kollegorna Erika Berg Levin och Lilian Arturén som har sitt kontor i Borås. Milook’s spännande affärsidé bygger på att skapa event där kvinnor i alla åldrar får chansen att inspireras och ta del av personliga möten som stärker självkänslan.

Milook har arrangerat tjejkvällar och egoboost-event i flera städer sedan konceptet kickade igång. Erika Berg Levin som driver företaget ser positivt på arrangemanget och responsen dem fått från kvinnorna som medverkat.

-Våra event är mycket uppskattade och tjejerna går därifrån med en positiv känsla. De får möjlighet att mingla och nätverka med väninnor och nya kontakter!

Under tjejkvällen som äger rum på Scandic Swania i Trollhättan kommer tjejerna få ta del av en härlig helhetsupplevelse. När tjejerna anländer blir det bubbel och mingel, därefter bjuds det på en buffé och tjejerna får sitta ner och lyssna på föreläsningen ”älska livet” som framförs av Lilian & Atle.

Milook samverkar även med lokala företag och under tjejkvällen kommer Anki Granaas som driver frisör- och skönhetssalongen Kungsgatan 57 i Trollhättan att vara på plats och visa upp modellerna som hon stylar i tävlingen ”Gör om mig”. Salongen firar 7 år i oktober och Anki har en lång erfarenhet inom frisör- och skönhetsyrket.

- Det absolut roligaste med mitt yrke är att få människor att känna sig nöjdare med sig själva. Givetvis är själva arbetet med håret också kul med all kreativitet som man får jobba med i färg och form, men det kommer på andra plats om du frågar mig.

Vi frågade Anki hur hon går till väga när hon ska styla en person och vad det är hon tittar på för att nå fram till bästa resultat

- Jag börjar nog med att försöka hitta en stil som jag tycker skulle passa, hitta det som är unikt och bör framhävas hos just denna personen. 

Vi passade även på att fråga Anki om hennes förväntningar på eventet Milook

- Det ska bli jättekul att få samarbeta med Milook, jag hoppas såklart att det blir mycket folk och att alla går därifrån med ny energi och inspiration.

Milooks ambition är att förbättra varje kvinnas utseende, oavsett storlek eller ålder. I kombination med må-bra föreläsningar säljer de kläder och accessoarer av egen design genom eventen. 

Det som utmärker konceptet är att Milook bryter det traditionella kollektionstänket och istället för att ge ut flera kollektioner per år jobbar företaget för att designa nyckelplagg som lever över många säsonger. Framgången bygger på ett helhetstänk där företaget försöker bryta överkonsumtionen genom att byta ut vissa plagg när det känns rätt. En tidlös modell kan alltså hänga kvar i flera år så länge den känns aktuell.

Eventet äger rum Fredag den 23e Maj kl 18:30 på Scandic Swania i Trollhättan. Biljetterna kostar 189 kr per person och finns att köpa på Scandic Swania.