Som första biogas i landet är Trollhättan Energis nu miljömärkt av Naturskyddsföreningen.

Trollhättan Energis biogas, som är både närproducerad och förnybar, kan nu även stoltsera med en miljömärkning. Som första biogas i Sverige har den fått märkningen "Bra Miljöval" av Naturskyddsföreningen. 

- Vi är otroligt stolta över att få bära en av världens tuffaste miljömärkningar, Bra Miljöval. Och nu passar vi även på att sänka priset, säger Trollhättan Energis VD Pia Brühl Hjort i ett pressmeddelande. 

Den biogas som produceras av Trollhättan Energi är marknadens absolut främsta när det kommer till lägst utsläpp av koldioxid och partiklar. Varje år säljs omkring 2,9 miljoner kubikmeter, vilket innebär att koldioxidutsläppen minskar med drygt 4 000 ton per år.

- Bra Milköval är en märkning med otroligt tuffa kriterier. Att just vi är den första biogasaktören som får märkningen beror på att vi haft ett konsekvent hållbarhetstänk under många år, säger Trollhättan Energis energichef Anders Ericsson.

Miljömärkningen "Bra Miljöval" är oberoende och sätter alltid miljön i fokus. För att tilldelas märkningen krävs att flera tuffa kriterier uppfylls som berör tillverkningsprocessen i helhet: från det att avfall rötas till utvinningen och transport. Mängden fossil energi som får utnyttjas under tillverkningen får ej överstiga tio procent av slutproduktens energiinnehåll.

- Det är så många som vill köra på gas, men all gas är tyvärr inte vare sig förnybar eller särskilt skonsam mot miljön. Därför är det väldigt kul att Trollhättan Energi nu säljer biogas märkt med Bra Miljöval, som visar att den klarar de hårda miljökrav som Naturskyddsföreningen ställer, berättar Emanuel Blume vid Naturskyddsföreningen i pressmeddelandet.