På fredag den 20:e juni är det midsommarafton. För många innebär det sill, färskpotatis och dans runt midsommarstången. I Trollhättan kommer midsommarfirandet att äga rum på lite olika platser för dem som vill vara med och fira.

Midsommarfirande Lextorpskyrkan

Midsommarfirandet vid Lextorpskyrkan startar på midsommarafton klockan 14:00 Det blir dans runt midsommarstången följt av kaffe och bakelse samt fiskdamm för barnen. Sjuntorps folkdanslag finns på plats och de som vill har även möjlighet att medverka under Lextorpskyrkans andakt.

Stenrösets camping

Midsommarfirandet vid Stenrösets camping startar klockan 12:00 på midsommarafton. De som är med och firar får gärna hjälpa till att dekorera midsommarstången med blommor och kransar. Klockan 13:00 blir det sång och musik och klockan 14:00 reser man stången och startar den traditionella dansen runt midsommarstången. Som avslutning får alla barn fiska upp en present ur ”godisträsket” och på plats kommer det även att finnas försäljning av kaffe, glass, korv med bröd, dricka med mera.

Storegårdsparken

Midsommarfirandet i Storegårdsparken startar klockan 12:00 på midsommarafton. Dagen startar med att midsommarstången kläs med blommor, därefter är det dans runt midsommarstången. Musik och servering kommer att finnas på plats.

Vårhaga sommargård

Midsommarfirandet på Vårhaga sommargård startar klockan 16:00 på midsommarafton. Man börjar med att klä stången och dekorera den med blommor och kransar. Efter detta väntar dans runt midsommarstången och Sjuntorps folkdanslag kommer att finnas på plats. Det blir även sommarmöte med Emanuel Georgson. Knytkalas!