Fallet med Lennart Olsson som tvingas leva på 3 717 kronor i månaden har upprört många. Nu kommer IF Metalls ordförande, Anders Ferbe, att väcka frågan i a-kassans styrelse.

Trollhattan.com kunde i onsdags berätta om Lennart Olsson som besegrat en svår cancersjukdom och gått igenom en njurtransplantation. Lennart är fortfarande inte frisk. Hans nya njure fungerar inte som den ska och han har dubbelseende. På grund av ett stelbent regelverk fick Lennart se sin ersättning sänkt till 3 717 kronor i månaden.

- För mig är det absolut självklart att samhället, regelverken, och i det här fallet a-kassan, måste ta hänsyn till den enskilda människans situation, säger Anders Ferbe.

- Lennart drabbas dubbelt. Först av sin mycket långa och mycket allvarliga sjukdom. Sedan när han börjar bli lite bättre drabbas han av att ersättningen faller till en orimligt låg nivå.

Anders Ferbe är upprörd över det som hänt Lennart. Han kommer så snart det är möjligt att väcka frågan i a-kassans arbetsutskott och styrelse för att få en ändring till stånd.

- Lennart Olsson är drabbad av ett orimligt regelverk som slår besinningslöst mot enskilda individer. Lennart måste få en rimlig ersättning.