När det inflytelserika heavy metal-bandet Manowar besökte Sverige för två år sedan, utlovades en återkomst till landet lagom. - Nästa år kommer legenderna till Trollhättan.

Manowar bjuder i början av nästa år den skandinaviska publiken på fyra spelningar, varav två i Sverige. Huvudstaden avslutar den pågående världsturnén den 6 februari, medan Trollhätteborna besöks av det hyllade bandet dagen före.

- Den här gången har vi med oss den största produktion vi någonsin använt! Spänn fast säkerhetsbältena och gör er redo för en turné ni aldrig kommer att glömma, säger basisten Joey DeMaio.

Nova Arena står som spelplats för gänget som tre gånger om slagit rekord som världens mest högljudda band. Konserten lär inte gå Trollhättan obemärkt förbi och för dig som önskar uppleva en kväll historisk heavy metal går biljetter ut till försäljning redan i dag, tisdag.

Manowar har sedan starten 1980 bjudit fans på prisad musik i form av heavy metal. Bandet, som i dag består av Joey DeMaio, Eric Adams, Donnie Hamzik och Karl Logan, har genom åren släppt tretton album. Senast kom "Kings of Metal MMXIV", som även är namnet på bandets nuvarande världsturné.

MANOWAR

Datum: 5 februari, 2016

Tid: 20:00

Plats: Nova Arena

Biljetter (biljettsläpp tisdagen 24 mars, kl 10:00)