Som följd av omorganisationen av Polismyndigheten väljer många poliser att säga upp sig. Det skriver TTELA.

Det var i slutet av juli som Ekot rapporterade om en markant ökning av antalet poliser som säger upp sig från yrket. Enbart under de första sex månaderna i år har 110 poliser valt att sluta, vilket kan jämföras med det totala antalet under 2014 på 190 poliser. Nu rapporterar TTELA om den ansträngda personalsituationen i Trollhättan.

- Det har aldrig någonsin varit så många som uttryckt till mig att de skulle vilja sluta, berättar Raymond Coleman, ordförande polisfacket Fyrbodal, för tidningen.

- Många har valt förtidspension eftersom de tycker att den nya organisationen är så rörig. De är trötta på det som har skett. Är det många som slutar är det också lätt för andra att haka på.

I nuläget är Fyrbodal i behov av minst trettio nya tjänster, uppger Coleman.

- Det pågår en rekryteringsprocess och vi får se hur många vi får anställa. Men säg att vi får anställa 15 stycken, under den tiden kommer det garanterat sluta 5-10 stycken. Då ligger vi ändå på minus. Det blir ett ekorrhjul och vi kommer aldrig i kapp.

Dock är det inte enbart poliser nära pension som väljer att lämna sitt yrke, skriver TTELA.

- 40 procent är inte pensionärer utan poliser mellan 35 och 50 år som befinner sig mitt i livet. Att nu många väljer att sluta visar på en allvarlig situation, konstaterar Coleman.