Den man som dömdes för bombdådet mot åklagare Barbro Jönssons bostad i Trollhättan 2007, sköts till döds i lördags kväll.

Vid 18-tiden i lördags kväll sköts en man till döds på en parkering i Malmö. Mannen, som var i 30-årsåldern, var välkänd inom Malmös kriminella kretsar och hade en hotbild mot sig, enligt Sydsvenskan.se. 

Enligt nyhetskanalen var mannen en av landets farligaste personer och tidigare medlem i det kriminella gänget Brödraskapet som bombexpert. 30-åringen dömdes bland annat för bombdådet mot åklagare Barbro Jönssons bostad i Trollhättan för drygt sju år sedan.

Efter avtjänat fängelsestraff för bomben bedömdes mannen vara under en så stor hotbild att han fick beskydd av Polis, bytte namn och bosatte sig på hemlig ort.

Den 20 november 2007 placerade två män en sprängladdning vid åklagare Barbro Jönssons ytterdörr i Trollhättan. Jönsson, som vid tiden arbetade med ett åtal mot flera personer inom det kriminella gänget Brödraskapet Wolfpack, var inte hemma vid dådet. Gärningsmännen dömdes till fängelse för hot mot tjänsteman samt allmänfarlig ödeläggelse.