Inte heller IFK Skövde kunde rå på FC Trollhättan som tog en imponerande femmålsseger på bortaplan i helgen.

Senast blev det 7-0 mot Karlslunds IF hemma på Edsborg. När laget ställdes mot IFK Skövde i fredags skulle det bli ytterligare en storseger för Trollhätteklubben. FCT kunde efter 90 spelade minuter åka hem med tre poäng och vinst med hela 5-0.

Dagens målskytte inleddes med seriens meste målskytt Robert Bagger som gav Trollhättan ledningen i den 31:a spelminuten. 0-2 kom endast ett par minuter senare när Carl Lext slog till.

Andra halvlek präglades av Trollhättelaget som knappt lät motståndarna nudda bollen. Matchens tredje mål kom i den 56:e minuten efter att Gabriel Bilan elegant frispelat Bagger som enkelt kunde trycka in bollen - och det var inte bara Bagger som skulle bli dubbel målskytt denna kväll. Även unge Lext skrev in sig i målprotokollet ytterligare en gång när han efter ett snyggt samspel kunde rulla bollen förbi Skövde-målvakten.

Fredrik Larsson avslutade målskyttet för dagen då han gjorde 0-5 i med 20 minuter kvar av ordinarie tid.

Nästa match spelas den 8 maj mot Tibro AIK FK.

0-5 (0-2) (0-3)