Det var minst sagt en måste-match för FCT på söndagen. Vinst betydde fortsatt tabelltopp och avgörandet i sina egna händer (fötter) inför den sista omgången nästa vecka.

Och inledningsvis såg det bra ut. FCT:s Josef Daoud nickade in dagens första mål redan efter 2 minuter och 26 minuter på planen i Lidköping. En ledning som dock inte höll i sig i längre än åtta minuter, då LFK satte dit 1-1.

I den 25:de matchminuten utökade hemmalaget sin ledning (2-1), trots att FCT var det spelförande laget och stod för de hetaste målchanserna. Och målchanserna fortsatte att komma för Trollhättelaget - men målvakten i Lidköpingsmålet var stabil mellan stolparna. I den 36:de minuten tilldömdes FCT en straff och kvitteringen kändes nära, men straffläggaren Robin Rundström fick inte till det och bollen gick precis utanför.

I den andra halvleken fortsatte Trollhättan att vara spelförande, men det var Lidköping som hittade mål (3-1) och senaste förlusten mot Rynninge såg ut att gå i repris.

Men! FCT hade ytterligare en växel denna kväll - och det en magisk sådan. I den 64:de spelminuten hittade Daoud än en gång mål efter en passning från Rundström. Och bollen hann knappt sparkas av innan Robert Bagger kvitterade snyggt endast minuten senare (3-3).

Trollhättelaget jagade nu ett ledningsmål - för vinst skulle det bli - men det dröjde till 86:de minuten innan Oscar Ehner drog bollen upp i nättaket efter en hörna och ett lättat jubel spred sig över planen.

Därmed är FCT kvar i tabelltoppen inför sista omgången. Karlstad jagar även de platsen i division 1, just nu endast en poäng bakom Trollhättelaget. Lördagen den 10 oktober avgörs allt.

Matchen i siffror

3-4 (2-1) (1-3)

Josef Daoud 1, Robert Bagger 1, Oscar Ehner 1