Julen närmar sig med stormsteg, likaså stormen Alexander - men det stoppar inte stadens evenemangskalender från att vara fullspäckad.

Lördagen den 13 december kan stadens invånare se den traditionsenliga kröningen av Trollhättans Lucia i Maria Alberts Park, som därefter fortsätter med en konsert i Trollhättans Kyrka under kvällen. Luciadagen kan dessutom firas med ett besök till Sjuntorp och en Gammaldags Julmarknad med hantverk och julens läckerheter, tillsammans med Kurt Wiklander i Kulturbaren på Folkets Hus eller på N3 som ska ge sig på att skapa stadens största Luciatåg.

Under lördagen spelar även Trollhättans bandystolthet, och Allsvenskans serieledare, Gripen BK hemmamatch mot Jönköping och på Backstage Rockbar lirar det legendariska heavy metalbandet Anvil. Dans i flera former är att räkna med när Lipz firar tioårsjubileum och får besök av Daniel Adams-Ray, samt när Folkets Park bjuder in dansbandet Framed för dansglada själar.

Luciahelgen fortsätter under söndagen den 14 december med celebert besök på COOP av Tommy Körberg, med juliga toner i Lextorpskyrkan och Gärdhems Kyrka samt med både handboll och ishockey när KFUM och Goblins kämpar om seger i respektive serie.