Under sommaren bjuds det än en gång på ljuva toner i Konsthallen.

Med start i slutet av juni bjuder Konsthallen in till åtta konserttillfällen. 

28 juni NORD/LÅNGBACKA/DAHL

Konsthallen får besök av Livet Nord, Lisa Eriksson Långbacka och Johanna Dahl som tillsammans står för en eftermiddag med influenser av klassiskt, folkmusik, pop, jazz och tango. Det bjuds på egetskrivet material där sång, cello, dragspel, fiol, klaviatur och klockspel lyfts fram.


5 juli WEST OF EDEN

Söndagen den 5 juli blir det att räkna med allt mellan keltiskt till folkrock. West of Eden, med sångerskan Jenny Schaub i spetsen, är då på plats med sin alldeles särskilda blandning av irländsk folkmusik och melodiös rock.


12 juli HARALD SVENSSON & ANETTE WALLIN

Pianisten Harald Svensson och riksspelman Anette Wallin hyllar under en eftermiddag visor och polskor. Det blir egenkomponerat och traditionellt från de halländska trakterna när den finstämda duon slår sina musikaliska huvuden ihop.


26 juli LAURA CORTESE & THE DANCE CARDS

Konsthallen fylls av Americana-toner när Laura Cortese & The Dance Cards kliver upp på scen. Dagen bjuder på allt från riviga danslåtar till storslagna ballader med inslag av bluegrass, country och nordiska folksånger.


2 augusti MAJORNA 3DJE ROTE

Bandet Majorna 3dje Rote, som fått sitt namn efter en portuppgång i Göteborgsområdet Majorna, kommer till Konsthallen med sin canjuninspirerade folkmusik.


9 augusti MARIANNE HOLMBOE & EMIL PERNBLAD

Med Marianne Holmboes röst och Emil Pernblads gitarrspel skapas en exklusiv flamenco-blandning influerad av occident, orient, iberiskt, romskt, judiskt och keltiskt.


16 augusti GO:TANGO

Go:tango, bestående av Anna Heikkinen (sång), Daniel Turano (piano) och Bernt Andersson (dragspel), bjuder på traditionell argentinskt tango. Räkna dessutom med finskt och Evert Taube.


23 augusti FÖNSTER

Konsthallen besöks av trion Mikael Godée, Stefan Wingefors och Jonas Franke-Blom som låter lokalen fyllas av jazz, konstmusik och klassiskt. Till sin hjälp har de sopransaxofon, cello och dragspel.