Ljusdal, kvällens kvalmotståndare för Gripen, har lämnat in en protest rörande Elitseriekvalets tävlingsbestämmelser. Det rapporterar Bandypuls.se.

Skulle tre lag hamna på lika poäng efter kvalets slut grundas placeringarna på:

1) Målskillnad i alla matcher

2) Flest gjorda mål i alla matcher

Det här reagerar nu Ljusdal på, som menar att Svenska Bandyförbundet tidigare informerat om att det är inbördes möten som placeringarna ska baseras på. 

Efter det att Ljusdal besegrade Sirius på bortais den 3 mars, meddelade förbundet om att vid tre lag på samma poäng kommer placeringar bestämmas efter först målskillnad. Först nu, timmar innan mötet mot Gripen, kommer en reaktion från Ljusdals BK som antagit att förbundets första utskick (innan kvalet) gällande inbördes möten fortfarande var aktuellt.

Skulle placeringarna grundas på inbördes möten i första hand innebär det att Gripen redan är klara för Elitseriespel nästa säsong.

- Precis så är det, om vi tolkat det som gällde först så var ju Gripen klart efter matchen i lördags. Det hade ju varit en stor skillnad om de kommit hit i kväll och spelat avslappnat. Är de klara så är de ju klara, säger Ljusdals klubb- och sportchef Magnus Persson till Bandypuls.