Om studenterna på Högskolan Väst får välja, är det Leif Berndtsson som är den bästa läraren. Universitetslektorn i företagsekonomi tar i år hem Studentkårens Pedagogiska Pris.

För sjunde året delas Studentkårens Pedagogiska Pris ut till den lärare som studenterna på Högskolan Väst uppskattar allra mest. Studenterna nominerar själva lärare, som i efterhand får genomgå en intervju och bedömning. I år blev det Leif Berndtsson, universitetslektor inom företagsekonomi, som kammade hem det åtråvärda priset med motiveringen:

"Med sina rötter i yrkeslivet och starka förmåga att pedagogiskt applicera teori till praktik är Leif Berndtsson en självklar vinnare av 2014 års pedagogiska pris. Ett stort lugn sprider sig i lektionssalen när Leif börjar föreläsa. Den kunskap han besitter kommer studenterna till del genom hans målande beskrivningar och förklaringar. Med denna pedagogik lyckas han nå ut till var och en av studenterna i salen. Leifs ord når fram, helt enkelt."

Leif Berndtsson har arbetat vid Högskolan Väst i tio år. Han är utbildad agronom med inriktning ekonomi och har erfarenheter som chef inom Hushållningssällskapet på både regional och nationell nivå.

- Jag ser mig som en kunskapsförmedlare, att vara en länk mellan teorin och erfarenheter hos deltagarna. Att hjälpa till att få dem att hänga upp teorin på något som gör det enklare att förstå. Och att få vara med om att se det där skrynkliga oförstående ansiktet slätas ut och en aha-gnista tändas i ögat - det gör mitt jobb fantastiskt, säger Leif Berndtsson i ett pressmeddelande.