Fredagen den 16 oktober är det premiär av familjefilmen "LasseMajas Detektivbyrå: Stella Nostra" samt skräckrullen "Crimson Peak".


LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ: STELLA NOSTRA

Det har blivit dags för ytterligare en film om de unga detektiverna Lasse och Maja samt resten av gänget i lilla Valleby.

Hela Valleby väntar med spänning på bröllopet mellan caféägarna Dino Paninis och Sara Bernards. Självklart är Lasse och Maja på plats för att se till så allt går enligt planerna. När tjocka släkten anländer visar de sig dock att brudparets vardera släkt tillhör två konkurrerande maffiafamiljer.

Plötsligt försvinner familjen Paninis kronjuveler spårlöst och LasseMajas Detektivbyrå ger sig ut på jakt efter de värdefulla egendomarna. Men snart inser de att de är de själva som är jagade...

Regi: Walter Söderlund & Pontus Klänge

I rollerna: Amanda Pajus, Lukas Holgersson, Tomas Nordström, Nassim Al Fakir, Sara Sommerfeld, Alexandra Rapaport, Christine Meltzer, mfl.

Premiärdatum: 16 oktober, 2015

Salong/Tid: Forum 1, kl. 18:00

Längd: 1h11min

Pris: 85 SEK


CRIMSON PEAK

Skräckmästaren Guillermo del Toro är tillbaka med ännu en rysare! Den här gången med inga mindre än Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Charlie Hunnam och Tom Hiddleston i huvudrollerna.

Edith faller handlöst för den mystiska Thomas Sharpe. I ett försök att glömma de förflutna följer hon med Thomas och hans syster till ett sällan skådat hus. Snart inser hon att här gömmer det sig hemligheter i varje vrå - och mer än så.

Regi: Guillermo del Toro

I rollerna: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam, mfl.

Premiärdatum: 16 oktober, 2015

Salong/Tid: Forum 1, kl. 20:30

Längd: 1h58min

Pris: 100 SEK