Enbart i år har 14 lärare sagt upp sig från sin tjänst på Sjuntorpsskolan utanför Trollhättan. Det skriver TTELA.

Bakgrunden till uppsägningarna påstås vara ett odugligt arbetsklimat och Lärarförbundet bedömer nu att läget är kritiskt.

- De signaler som nått oss talar om en otydlig organisation och kommunikation vilket skapat en tärande arbetsmiljö. Det har varit ett kämpigt år för fler personer,  berättar Lärarförbundet i Trollhättans ordförande Jenny Andersson för tidningen.

I början av året valde tre lärare att lämna in sin avskedsansökan och efter påsk har ytterligare elva stycken meddelat om uppsägning. Dessutom har en lärare tagit tjänstledigt och ännu en går i pension. Per Hellmark, områdeschef, kan bekräfta lärarflykten och missnöjet bland de anställda på skolan.

- När så många lämnar samtidigt är det så klart så. I kombination med en marknad som gör det lätt att få jobb någon annanstans, konstaterar han.

Under året har Lärarförbundet, med ett arbetsplatsombud, försökt skapa en bättre relation och samverkan mellan Sjuntorpsskolans ledning och personal, dock utan något större resultat.

- Det är kris. För det kan vara fler än 14 som lämnar även om vi nu inte kan säga en högre siffra. Risken är att det här kan kosta mer än det hade gjort att satsa på befintlig person, säger Andersson till TTELA.

Huruvida avhoppen från skolan påverkar undervisningen i framtiden har sin grund i vilka nyrekryteringar som är möjliga.

- För att få kompetenta, legitimerade lärare gäller det att betala. Så arbetsgivaren måste ta ett långsiktigt grepp om både arbetsmiljö och löneutveckling. Och ledningsgruppen måste inse allvaret, för bland de lärare som slutar finns de som jobbat både lång och kort tid. Det finns verktyg till att bygga något nytt och bättre. Men det kräver att Sjuntorpsskolan rannsakar sig själva.

Det ska enligt områdeschef Per Hellmark pågå rekryteringar i nuläget, dock ser det ut att bli svårt att finna behöriga lärare till samtliga poster innan höstterminen drar igång.