Den 9 oktober går familjefilmen "Biet Maya" och amerikanska dramat "The Walk" upp på svenska biodukar.


BIET MAYA

Den populära TV-serien om det spralliga biet Maya har blivit långfilm för första gången! Rösten som Maya görs av ingen mindre än Amy Diamond.

Färgstarka biet Maya har svårt att hålla sig till reglerna som råder i kupan och gör mest som hon vill. Så när kupan drabbas av en stöld är de andra bina inte sent ute med att anklaga Maya för att vara i maskopi med getingarna på andra sidan ängen. Alla förutom Mayas bästa vän Willy tror att hon är skyldig, och tillsammans ger de sig iväg för att finna den riktiga tjuven.

Regi: Alexs Stadermann & Simon Pickard

Röstskådespelare: Amy Diamond, Barbro Svensson, Linda Ulvaeus, Fredde Granberg, Freddy Åsblom, Jan Åström, Andreas Andersson, mfl.

Premiärdatum: 9 oktober, 2015

Salong/Tid: Forum 1, kl. 16:00 (svenskt tal)

Längd: 1h29min

Pris: 85 SEK


THE WALK

Från regissören av Forrest Gump, Cast Away och Tillbaka till Framtiden kommer det verklighetsbaserade dramat "The Walk" med Joseph Gordon Levitt i huvudrollen.

Den 7 augusti 1974 gick fransmannen Philippe Petit på en lina mellan World Trade Center-tornen i New York City - åtta gånger. Ingen före, eller efter, har upprepat prestationen som fascinerade en hel värld.

Regi: Robert Zemeckis

I rollerna: Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, Charlotte Le Bon, James Badge Dale, Ben Schwartz, mfl.

Premiärdatum: 9 oktober, 2015

Salong/Tid: Forum 1, kl. 18:15 (3D)

Längd: 2h3min

Pris: 120 SEK