Kronan planeras att öppna redan på torsdag. Det meddelar Trollhättans Stad.

Just nu hålls Kronan stängd för allmänheten, men mötesplatsen planeras att öppnas igen på torsdag. Därefter kommer skolan att öppna måndagen den 2 november.

Mötesplatsen som tidigare varit öppen även under skoltid, kommer veckan efter höstlovet att hålla stängt fram till klockan tre varje dag.

- Professionen inom utbildningsverksamheten har en stark önskan om att elever och personal ska vara för sig själva inledningsvis. Vilket vi har stor förståelse för och därför öppnar mötesplatsen först klockan 15:00 inledningsvis. Men man ska komma ihåg att det är väldigt många som också är beroende av mötesplatsen, inte minst något äldre ungdomar, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund i ett pressmeddelande.

Vid tioslaget på torsdag öppnas dörrarna till Kronan Mötesplats, och då kommer stadens politiker finnas på plats för stöd. När skolan sedan öppnas i nästa vecka är tanken att eleverna kommer mötas upp av personal utanför byggnaden, för att gå in tillsammans. Det kommer dessutom finnas möjlighet för föräldrar att stanna kvar i fritidsgårdens lokaler. 

Skolan kommer att vara bemannad med stödpersonal i samband med skolstarten och både personal och politiker kommer att deltaga i en manifestation där Trollhättebor uppmanas hålla händer för en trygg skola.

- Vi är medvetna om att det kommer bli mycket speciellt för många att gå tillbaka till Kronan och det finns inget facit på hur det kommer att bli. Jag känner mig dock väldigt trygg i att vår fantastiska personal kommer att skapa en miljö och atmosfär som elever och andra besökare kan känna sig trygg i, säger Åkerlund.

Kommunen meddelar även att Kronan kommer vara låst till en början, med undantag för huvudentrén. Dessutom kommer det finnas vakter på plats så länge som behovet finns.